САЙТ СТРАЙКБОЛА СЛАВУТИ
П`ятниця, 19.04.2024, 02:41 Вітаю Вас Гость
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Ваша улюблена зброя
Всього відповідей: 541
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Раскрутка сайта - регистрация в каталогах
Головна » 2010 » Січень » 26 » Горохова граната- Злочин і Кара
14:45
Горохова граната- Злочин і Кара

 

 

На жаль відповідно тенденції розвитку Страйкболу в Россії, Україні,Білорусії та в інших країнах зростає час від часу інтерес правохороних органів до нашої спортивно-військової гри ( хто як любить це називати, у мене це - хоббі). Спочатку гостро всіх хвилювало питання законості АЕГ, але з часом розібравши закони ( дечим для України, Россії вони різняться), але жоден з них не забороняє їх вільного зберігання, транспортування, і використання, так як вони значної загрози для життя людини не становлять, тому вільні для використання. Отже постало нове питання, щодо використання всіма нами нашої улюбленої , антуражної страйкбольної гранати:
         Короткий опис :
  • Оболонка може бути з картонного циліндру або з ізоляційної м’якої трубки-енергофлекс. · В центр циліндру вставляється петарда Корсар № 4 ·
  •  По боках петарди в середині циліндра засипається горох. · Все це закривається. Щоб горох не розсипався. · Далі після підпалу петарди ( частіше роблять запал як в бойовій, шляхом загорання сірників об частину сірникової стрічки) , граната кидається в бажаному напрямку і за декілька секунд в зривається, при чому горох розлітається радіусом від 2м до 10м в залежності від умов.
    Граната такого складу смертельного ураження завдати не може, і загрози для життя людини не становить.
    Увага. Якщо звісно носити за пазухою, або під час гри бути без захисних окулярів то деякі дрібні травми можуть бути. Але це перш за все техніка безпеки, за якою повинен слідкувати сам гравець, командир, організатор.

Нажаль прецедент в Россії стався http://airsoft-sl.at.ua/news/zakon_jak_dishlo_mozhe_uvijti_komu_khoch/2010-01-25-19, тому постало питання чи не порошуемо ми закон коли виготовляємо, зберігаємо, використовуємо страйкбольні гранати. Я задав питання знайомому Юристові щоб він допоміг розібратися в цьому питанні з точки зору Кримінального Кодексу України відповідно до статей 262 і 263 і 264.
 
Питання : чи підпадає страйкбольна граната (горохова і подібна за складом) під кримінальну відповідальність.
 
Відповідь: В коментарі до 262 ст. про вибухові пристрої пише, що ними не є гумові, тощо матеріали, які не чинять смертельної дії, тому доки все відносно безпечно, то все гаразд. Але, коли щось станеться, хтось заявить, то можуть бути проблеми це з коментаря до 264 ст. ...
 
Питання: ясно, а не є гумовими це як?
 
Відповідь: Пневматична зброя, сигнальні, стартові, будівельні, газові пістолети (револьвери), пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, ракетниці, а також вибухові пакети й інші імітаційно-піротехнічні та освітлювальні засоби, що не містять у собі вибухових речовин і сумішей, не можуть бути віднесені до предмета злочину, відповідальність за який настає за ст. 262. Патрони та набої до гладкоствольної мисливської зброї, а також патрони, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, не є предметом злочину, передбаченого ст. 262. Під вибуховими пристроями слід розуміти саморобні чи виготовлені промисловим способом вироби одноразового застосування, спеціально підготовлені і за певних обставин спроможні за допомогою використання хімічної, теплової, електричної енергії або фізичного впливу (вибуху, удару) створити вражаючі фактори - спричинити смерть, тілесні ушкодження чи істотну матеріальну шкоду - шляхом вивільнення, розсіювання або впливу токсичних хімічних речовин, біологічних агентів, токсинів, радіації, радіоактивного матеріалу, інших подібних речовин.

В останньому зверни увагу на наслідки, якщо їхнема, то нема злочину

Питання : А хто визначає приналежність до вибухового і небезпечного засобу,пристрою?

Відповідь:У випадках, коли для вирішення питання про те, чи є відповідні предмети зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами, вибуховими пристроями або радіоактивними матеріалами, а також для з'ясування їх придатності до використання за цільовим призначенням потрібні спеціальні знання, у справі слід призначати експертизу з проведенням її у відповідних експертних установах. Для з'ясування лише придатності предмета до використання за цільовим призначенням достатньо участі спеціаліста.
 
Робимо висновки : що сам закон не суперечить використання страйкбольної гранати, але до певної міри і межі, доки це не завдасть за якихось причин значної шкоди самим гравцям або третім особам. Особливо слід зазначити. Що потрібно серйозно віднестися до правил дотримання безпеки використання гранати під час гри, і враховувати перебування сторонніх осіб випадково чи навпаки.
 
Обговорення та зауваження матеріалу можна обговорити на форумі
 
 

Кримінальний кодекс України
 
Стаття 262. Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем

1. Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, а також заволодіння предметами, що перелічені в частині першій цієї статті, шляхом зловживання службової особи своїм службовим становищем - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років. 3. Дії, передбачені частинами першою чи другою цієї статті, якщо вони вчинені організованою групою, розбій з метою викрадення вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або радіоактивних матеріалів, а також вимагання цих предметів, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я, - караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.
 
Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. 2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу -
караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. 3. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. (Із змінами, внесеними згідно із
Законом України від 15.04.2008 р. N 270-VI)
 
Стаття 264. Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів

Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
Весь ККУ
 
Використання матеріалу дозволено лише з посиланням на джерело
 
Переглядів: 1788 | Додав: Kalter | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 Макс  
1
Да проблема є і це факт. Але не значна впринципі покищо в Україні, будем надіятись на краще.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Привет: Гость

Сообщения:

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!
Нас відвідали
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

  • Український страйкбольний журнал"

  • Хмельницький страйкбол


  • Федерація страйкбола


  • Сайт клана SICCH


  • Старконовський страйкбол


  • Магазин "ШТУРМ"


  • Магазин "МІЛІТАРІСТ"


  • Магазин "British"

  • Команда Destroyers"
  • Банери
    Остані теми Форума
  • Відео з гри "Пятка" (1)
  • « РОЗВЕСЕЛИТИ ПЕРЕСМІШНИКА» - конкурс літпародій (0)
  • Анекдоти від душі (0)
  • WTS: Новые очки Bolle Silium (0)
  • зарядний пристрій Imax B6+БЖ (0)


  • <
    CТРАЙКБОЛ СЛАВУТИ&MDO; 2024 Безкоштовний хостинг uCoz